23 خرداد 1396

فضيلت شبهاي قدر

 
 

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ

إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ (۱)

 وَ ما أَدْراکَ ما لَیْلَةُ الْقَدْرِ (۲)

 لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ (۳)

 تَنَزَّلُ الْمَلائِکَةُ وَ الرُّوحُ فِیها بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ کُلِّ أَمْرٍ (۴)

سَلامٌ هِیَ حَتَّی مَطْلَعِ الْفَجْرِ (۵)

با توجه به آیات سوره قدر می‌توان به فضیلت‌های شب قدر پی برد:

  1. قرآن در آن نازل شده است.
  2. ۲. عبادت و احیای آن معادل بیش از هزار ماه است.
  3. ۳. خیرات و برکات الهی در آن شب نازل می‏شود.
  4. ۴. رحمت خاص خدا شامل حال بندگان می‏گردد.
  5. ۵. فرشتگان و روح در آن شب نازل می‏گردند
  6. شب قدر از شب‌های مقدس و متبرک اسلامی است. خداوند در قرآن مجید از آن به بزرگی یاد کرده و سوره‌ای نیز به نام «سوره قدر» نازل فرموده است. در تمام سال، شبی به خوبی و فضیلت شب قدر نمی‌رسد. این شب، شب نزول قرآن، شب فرود آمدن ملائکه و روح نیز نام گرفته است. عبادت در شب قدر برتر از عبادت هزار ماه است. در این شب، مقدرات یک سال انسان‌ها و روزی‌ها، عمرها و امور دیگر مشخص می‌شود. ملائکه در این شب بر زمین فرود می‌آیند، نزد امام زمان(عج) می‌روند و آنچه را برای بندگان مقدر شده بر ایشان عرضه می‌دارند. شب‌زنده‌داری و تلاوت قرآن و مناجات و عبادت در این شب، بسیار توصیه و تأکید شده است.

عظمت و فضیلت این شب بر سایر شبها را از این امور می‌توان به دست آورد:

۱) آمرزش گناهان: پیامبر خدا(ص) در تفسیر سوره «قدر» فرمودند:

«هر کس شب قدر را احیا بدارد و مؤمن باشد و به روز جزا اعتقاد داشته باشد، تمامی گناهانش آمرزیده میشود».


۲) قلب رمضان: امام صادق(ع) فرمودند:

«از کتاب خدا استفاده می‌شود که شماره ماههای سال نزد خداوند، دوازده ماه است و سرآمد ماهها ماه رمضان است و قلب ماه رمضان لیلة القدر است».


۳) نزول قرآن: طبق روایات، مجموع قرآن در شب قدر دفعی و یکباره بر پیامبر (ص) نازل شده است. این نزول دفعی و یکباره قرآن است، اما نزول تدریجی قرآن طی 23 سال دوران نبوت پیامبر گرامی(ص) به صورت الفاظ نازل شده است.

۴) برتر از هزار ماه: نزول همه‌ی ملائکه و روح در شب قدر بر زمین و سلام دادن بر بندگان خدا نشانه شرافت آن بر هزار ماه است. امام باقر(ع) فرمودند:

«عمل صالح در شب قدر از قبیل نماز، زکات و کارهای نیک دیگر بهتر است از عمل در هزار ماهی که در آن شب قدر نباشد.».

فرصت شب قدر را غنیمت بدانیم

شب قدر فرصتی است زرین و طلایی برای شستشوی آینه دل. این شب بهترین فرصت است تا خوبی‌ها را جایگزین بدیها، صلح و صفا را جایگزین اختلاف و تفرقه، احسان و نیکی را جایگزین ظلم و ستم، احسان به والدین را جایگزین عاق والدین و صله رحم را جایگزین قطع رحم نماییم. نیکو و شایسته است با صدقات قدمی در جهت آبادانی خانه آخرت برداریم و با اعمال نیک و خیر، ثواب دو چندان ببریم.

در شب قدر که شب‌زنده‌داری می‌کنیم، خداوند نام ما را در گروه نیک‌بختان ثبت می‌کند و آتش جهنم را بر ما حرام می‌سازد. آیا توفیقی بالاتر از این هست که آتش جهنم بر ما حرام شود و به خدا نزدیک‌تر شویم؟

دعاهای شبهای رمضان مجموعه‌ای است روشنی‌بخش که با تکرار تلاوت آنها، آموزش‌های آن‌ها به صورت هدف‌هایی برای ما در می‌آیند. پس هنگام خواندن این ادعیه شایسته و بهتر است مفهوم آنها را نیز همواره مدنظر داشته باشیم و با تلاش و کوشش به سوی این هدف‌های مطرح‌شده در دعاها گام برداریم.

مولف:
0  نظر
رتبه خبر: 
(0 نظر )

20 خرداد 1396

ولادت باسعادت کريم اهل بيت، امام حسن مجتبي(علیه السلام) مبارک

 
 

از شام تا مدينه راه طولاني را پيموده بود. پيرمرد خسته راه در گوشه​اي نشست تا نفسي تازه کند.چشمهايش را براي لحظاتي بست و چون گشود مردي خوش سيما را سوار بر اسب ديد. مردي که آقايي از سر و رويش مي​باريد.بدون اينکه نگاهش را آن از چهره نوراني بردارد پرسيد: اين مرد کيست؟

گفتند: او حسن فرزند علي بن ابي طالب است.

نام علي«ع» او را خوش نيامد.سالهاي سال بود که عالمان شهرش بر فراز منبر از علي «ع» بدگويي کرده بودند.چهره در هم کشيد و روي را از امام گرداند. زير لب شروع به ناسزاگويي کرد اما دلش آرام نگرفت. برخواست و به نزديکي امام « ع» رفت.چشمش را بست و دهانش را باز کرد و کينه​هاي انباشته اين ساليان را در کمان نفرت گذاشت و به سوي امام«ع» نشانه رفت.

ناسزاگويي اش تمام شد.با خشم به چهره امام خيره شد تا جواب امام «ع» را بشنود.

امام نگاه مهرباني به او کرد و فرمود:

«پيرمرد! فکر مي​کنم غريب هستي و شايد در اشتباه افتاده​اي. اگر به چيزي نيازي داري، برآورده کنيم، اگر راهنمايي مي​خواهي، راهنمائيت کنيم و اگر گرسنه​اي سيرت کنيم، اگر برهنه​اي لباست دهيم، و اگر نيازمندي، بي نيازت کنيم، اگر جا و مکان نداري، مسکنت دهيم، و مي​تواني تا برگشتنت ميهمان ما باشي و .......

پيرمرد گريه​اش گرفت. گفت:

« گواهي مي​دهم که تو جانشين خدا در زمين هستي، خدا بهتر مي​داند که رسالت خويش را کجا قرار دهد. تو و پدرت نزد من مبغوض​ترين افراد بوديد، ولي اکنون محبوب​ترين در نزد من هستيد.

رفتار امام «ع» تفسير قرآن بود آنجا که مي​فرمايد:

« هرگز نيکي و بدي يکسان نيست. بدي را با نيکي دفع کن، ناگاه( خواهي ديد) همان کس که ميان تو و او دشمني است، گويي دوستي گرم و صميمي است!           (سوره فصّلت،آيه 34)

مولف:
0  نظر
رتبه خبر: 
(0 نظر )

13 خرداد 1396

کتاب خوب چه ویژگی هایی دارد؟

 
 

امروزه با پیشرفت و متمدن شدن جوامع بشری و وجود کتاب های الکترونیکی و کتابخانه های مجازی ، کتاب های کاغذی نه تنها جایگاه خود را از دست نداده اند بلکه هر روز بیشتر ازگذشته مورد توجه قرار می گیرند...

گرچه هر کتابی ارزش یک بار خوانده شدن را دارد، اما هستند کتاب هایی که نه تنها چندین بار چاپ مجدد،بلکه در تمام دنیا شناخته و به زبان های دیگر هم ترجمه می شوند و هر نوع مخاطبی را جذب خود می کنند . این کتاب ها ویژگی هایی دارند و شاید نویسندگانی که کتاب هایشان با استقبال کمی روبرو ست از درک آن غافلند.

ویژگی های کتاب خوب عبارتند از :

  1. عنوان کتاب : مهمترین مشخصه یک کتاب خوب انتخاب عنوان زیبا برای آن است. یک نام خوب می تواند خوانندگان بسیاری را جذب کند.
  2.  جذابیت: یک کتاب خوب دارای چنان جذابیتی است که خواننده دوست ندارد کتاب را کنار بگذارد و دوست دارد بداند آخر داستان چه اتفاقی می افتد . این ویژگی بارزترین مشخصه یک کتاب خوب است.
  3. تصویر سازی: زمانی که خواننده کتابی را می خواند باید از قهرمانان یا محیط آن کتاب تصویری در ذهن خود بسازد . اگر کتابی خوب باشد حتی اگر خواننده چند سال بعد هم دوباره آن کتاب را بخواند همان تصویر در ذهنش نقش می بندد
  4. رضایتمندی : خواننده در پایان یک کتاب خوب از خواندن آن کتاب احساس لذت و رضایتمندی می کند.
  5. آموزش : یک کتاب خوب نه تنها سرگرم کننده است،بلکه باید حالت آموزشی داشته باشد و درسی تازه به خواننده بدهد.
  6. يک کتاب خوب نباید خسته کننده باشد و به مسائل حاشیه ای بپردازد، بلکه باید محور داستان تا پایان کتاب رعایت شود.
  7. يک کتاب خوب باید آنقدر ویژگی داشته باشد که خواننده ، خواندن آن کتاب را به همه پیشنهاد کند.


تولید یک کتاب خوب با چنین ویژگی هایی شاید سخت باشد،اما محال نیست و کتابی که چنین ویژگی هایی را دارا باشد نه تنها خوانندگان خاص بلکه خوانندگان عام را هم جذب مي كند

مولف:
0  نظر
رتبه خبر: 
(0 نظر )
قبلی  
1 
  بعدی
صفحه 1 از 1