23 بهمن 1395

شهادت حضرت فاطمه «س» تسلست باد

 
 

سلام بر تو اي پاره تن رسول خدا .

سلام بر تو اي خلاصه جمال خداوند .

سلام بر تو که ملائک، هنوز ذکرشان را با نام تو متبرک مي​کنند.

سلام بر تو که چشمه​ها، نام زلال تو را آواز مي​خوانند.

سلام بر تو که گلها، شکفتن را از تو آموخته​اند و پرستوها پرواز را.

سلام بر تو که تمام خاک، از شرق تا غرب بارگاه توست.

سلام بر تو که آفتاب را در دوازده آينه به وسعت آسمان تکثير کردي.

سلام بر تو که نام خدا را با دوازده قلم بر لوح خاک نوشتي.

سلام بر تو که دوازده رود بي​کران را تا کرانه ابديت روانه کردي.

سلام بر تو ، بانويي که در حمايت از مردترين مرد تاريخ، شهادت را مردانه به جان خريد.

سلام بر تو، مادري که قهرمان کربلا را در دامان مهرش پرورش داد.

و سلام بر تو بانويي که نامش تا هميشه بر تارک تاريخ مي​درخشد...

 

 
 

امروز رحيل رحمت، گوهر گران سنگي را از صدف حيات به معراج رسانيده​ است و عاشقان و شيفتگان جوهر قدسيه را به سوگ نشانده است و نخل حسرت در دل ارادتمندان و در دشت دوستدارانش به بار آمده است .

درود خدا بر يگانه بانوئي که در عرش الهي محبوب ملائکه مقرب و هم کلام با برترين آنان و حامل علم خدا يعني جبرئيل امين بود.

درود بيکران خداوند بر فاطمه (س) که بهجت قلب و نور چشم رسول (ص) و عزيزترين انسانها در پيشگاه او بود؛ وجودي که نور پيامبر (ص)

سراسر او را احاطه نموده بود و از جهت شبيه​ترين مردم در رفتار و کردار به رسول خدا بود.

السَّلاَمُ عَلَيْکِ يَا فَاطِمَةُ بَنْتَ رَسُولِ اللَّهِ وَ رَحّمَةُ اللَّهِ وَ بَرَکَاتُهُ

 

داستاني آموزنده از حضرت زهرا سلام الله عليها

حضرت فاطمه (س) تعريف مي​کنند که شبي به بستر رفته بودم تا بخوابم پيامبر صدايم کرد فرمود: تا چهار کار انجام نداده​اي نخواب:

  • قرآن را ختم کن
  • مومنان را از خودت خشنود و راضي کن.
  • حج و عمره به جاي بياور.
  • پيامبران را شفيع خودت کن.
  • و بعد بخواب .

آنگاه به نماز ايستاد .من صبر کردم تا نماز پدر تمام شود و گفتم
: اي رسول خدا چهار کار برايم مشخص کرده​ايد که توان انجام آنها را ندارم .پيامبر فرمود:

  • سه مرتبه قل هو اللّه بخوان مثل اين است که قرآن را ختم کرده​اي .
  • براي مومنان آمرزش بخواه تا همگي آنان را خشنود کني .
  • با فرستادن صلوات من و ديگر پيامبران شفيع تو خواهيم شد.
  • با گفتن ذکر سبحان اللّه ، الحمداللّه، لا اله الا اللّه و اللّه اکبر مثل اينکه حج و عمره به جاي آورده​اي.

فرا رسيدن ايام سوگواري و شهادت مظلومانه دخت پيامبر بزرگ اسلام (ص ) حضرت فاطمه زهرا (س) را تسليت عرض مي​نماييم .

 

مولف:
0  نظر
رتبه خبر: 
(0 نظر )

12 بهمن 1395

خیابانهایی که انقلاب نام آنها را عوض کرد

 

 

 

 

در کتاب‌ها انقلاب را به سیلی تشبیه کرده‌اند که همه چیز را با خود می‌برد. سیل که فروبنشیند، همه چیز با روز قبل متفاوت است.

از آن طرف در روزهای ابتدایی هر انقلاب یا حتی آمدن نظام جدید دست مردم به نخستین چیزهایی که می‌رسد نمادهاست؛ نمادهایی چون مجسمه وسط میدان شهر، عکس روی اسکناس یا نام خیابان‌ها. در میان اینها آنچه بیش از هر چیز داستان جالبی دارد نام‌هاست؛ اسامی‌‌که در اذهان باقی مانده و تغییرشان کار دشواری است. شاید شما هم افرادی را دیده باشید که هنوز هم نام سابق برخی اماکن را در یاد دارند.

تغییر اسامی اماکن در انقلاب اسلامی بر حسب ظاهر قبل از پیروزی انقلاب آغاز شده است. دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، بتازگی خاطره‌ای را از ایشان در مورد تغییر اسم یک ورزشگاه در مشهد به نام غلامرضا تختی منتشر کرده که زمان آن حدودا سه ماه قبل از انقلاب است. با این حال با شکل‌گیری نظام جدید پس از انقلاب، روند تغییر نام، شتاب بیشتری به خود گرفت.

پیش از انقلاب اسلامی، به گفته یک محقق، تهران شهر شاه شده بود. 66 خیابان تهران در آن روزها به نام شخص شاه یا خاندان پهلوی بود، در حالی که بعد از انقلاب فقط چهار خیابان به نام بنیانگذار انقلاب یا نزدیکان ایشان نامگذاری شد که با توجه به اقبال مردم به رهبرشان، امری طبیعی است.

در عین حال در تهران قبل از انقلاب، مذهب و بخصوص مذهب اسلام جایی نداشت، اما جالب است بدانید‌ در همان دوره در بخش‌هایی از تهران بویژه در جنوب این شهر، مردم نام شخصیت‌های مردمی را روی محلات خود می‌گذاشتند؛ از نام شاعران مبارز گرفته تا تختی؛ ورزشکاری که در اذهان مردم آن روزگار و حتی زمان ما به عنوان یک قهرمان شناخته می‌شود. نقل است که در آن زمان حتی اگر نام شهری روی یک خیابان بود، مردم از در مخالفت با دولت نام ساکنان شهر را روی آن می‌گذاشتند. دولت می‌گفت شیراز، مردم می‌گفتند شیرازی‌ها.

محققان آغاز تحول در نام خیابان‌های تهران را به دولت موقت نسبت می‌دهند که با تشکیل شورایی به نام شورای نامگذاری شهرداری در مدت کوتاهی از اردیبهشت ‌58 تا آبان ‌59 نام 500 معبر از شهر تهران را تغییر داد و فقط نام خیابان‌هایی چون دماوند، بهارستان، راه‌آهن و کریمخان زند به نام سابق باقی ماند. گفتنی است در این دوره نقش مردم بسیار پررنگ است. بسیاری از تغییر اسامی توسط مردم یا حداقل با خواست جدی آنان صورت می‌گیرد و پس از تغییر نام هم با همکاری مردم در از یاد بردن نام سابق و به یاد سپردن نام جدید، در مدت کوتاهی نام سابق از میان می‌رود. این موضوع بخصوص در مورد نامگذاری در شهرهای کوچک جلوه بیشتری دارد، چرا که در آن شهرها مثل تهران دولت جدید تسلط نداشته و اکثر امور به صورت مردمی اداره می‌شده است.

یک پژوهشگر با بررسی اسامی خیابان‌های تهران قبل و بعد از انقلاب اسلامی به این نتیجه رسیده که بعد از انقلاب به جای تاکید بر اسامی خاندان پهلوی، نزدیکان این رژیم و اسامی شخصیت‌های پیش از اسلام بخصوص شاهان، بر اسامی شهدا و مبارزان صدر اسلام، شخصیت‌های مبارز با رژیم پهلوی و شهدای انقلاب اسلامی و نیز ائمه(ع) تاکید شده است. از این منظر است که نام خیابان پهلوی در تهران به خیابان مصدق تغییر می‌کند .

                                    اسامي برخي خيابان​هاي تهران
                                              قبل و بعد از انقلاب

 

نام پيش از انقلاب

نام بعد از انقلاب

آپادانا

خرمشهر

آتاتورک

آيت الله کاشاني

آريا مهر

فاطمي

آيزنهاور

آزادي

بزرگراه داريوش

رسالت

بلوار اليزابت

بلوار کشاورز

بلوار پهلوي

بلوار ميرداماد

تاج

ستارخان

تخت جمشيد

آيت الله طالقاني

تخت طاووس

شهيد مطهري

ثريا

سميه

جردن

آقريقا (ماندلا)

چرچيل

نوفل لوشاتو

دکتر اقبال

اقبال لاهوري

روزولت

شهيد مفتح

سپه

امام خميني

سلطنت آباد

پاسداران

سيروس

مصطفي خميني

شاپور

وحدت اسلامي

شاهرضا

انقلاب

شاه عباس

قائم مقام

شهباز

17 شهريور

شير و خورشيد

هلال احمر

فرح

سهروردي

فرح آباد

پيروزي

لس آنجلس

حجاب

ميدان 24 اسفند(سالروز تولد رضاشاه پهلوي)

انقلاب

ميدان توپخانه

امام خميني

ميدان ژاله

شهدا

ميدان فوزيه

امام حسين ع

ميدان 25 شهريور (سالروز آغاز سلطنت محمدرضا پهلوي)

هفت تير

 

 

مولف:
0  نظر
رتبه خبر: 
(0 نظر )

5 بهمن 1395

پروانه​وار و پرکشيدن و شهادتت مبارک قهرمان

شعله​هاي زرد و قرمز تو را به ياد چه مي​اندازد؟

شعله هايي که گاهي آنقدر بي​رحمند که همه چيز را مي​بلعند. اگر چه اين شعله​ها زيبايي خاص خود را دارند؛ اما گاهي به خاطر اندکي بي​دقتي ، مي​تواند حادثه​اي بزرگ رقم بخورد. به ياد  آور لحظه​اي را که همه تلاش مي​کنند براي مهار عامل مرگ!

آري؛ به ياد آور لحظه​اي را که ماموران آتش​نشاني با تلاش وصف ناپذيري و با به خطر انداختن و ناديده گرفتن زندگي خود با تمام وجود براي نجات همنوعشان تلاش مي​کنند.لحظات مرگ و زندگي؛ لحظاتي که گاه صداي ناله را مي​توان شنيد و گاه تنها سکوتي مرگبار است.لحظاتي که درون هيچ​کس آرام و قرار نيست.

 
 

آتش​نشان ، يعني کسي که از جان و آسايش خود را در راه حفظ جان و آسايش ما مي​گذرد تا ما بتوانيم در امنيت زندگي کنيم.

روز پنجشنبه 29/10/95 در پي حادثه آتش​سوزي ساختمان تجاري پلاسکو تهران، خبر تلخي از رسانه​ها منتشر شد، مبني بر فرو ريختن اين ساختمان و محبوس شدن جمعي از پرسنل فداکار آتش​نشاني، که براي نجات جان و سرمايه هموطنان، با بذل جان عزيز خود، شجاعانه بکام اين آتش و مبارزه با آن رفته بودند. اما در يک لحظه با فرو ريختن اين ساختمان ، همگي در آوار حاصل از ريزش اين ساختمان ، گرفتار شدند و در زير هزاران تن آهن و سنگ خاک محبوس و مدفون شدند.

خوشبختانه با خبر شديم که هموطنان قدردان با حضور در ايستگاههاي آتش​نشاني و برگزاري مراسم دعا، از خداوند خواستار يافتن سلامت آنان شدند.و نيز با اهداي شاخه گل به اتش​نشانان، از تلاش آنان تشکر کردند.

مجتمع غير دولتي دخترانه نداي سيدالشهدا «ع» ، به نوبه خود، با عرض تسليت به محضر مولايمان ولي عصر «عج»، و رهبر معظم انقلاب و مردم فهيم و قدردان ايران، وظيفه مي​داند از زحمات اين انسانهاي شريف و فداکار، قدرداني نمايد و از خداوند متعال براي شهداي اين حادثه، تمناي اجر و غفران و براي خانواده​هاي ايشان، صبر درخواست نمايد.

 

اميدواريم مردم هميشه در صحنه ايران، با حضور خود در مراسم تشييع پيکر آتش​نشانان شهيد، نهايت تشکر و قدرداني خود را از اين قهرمانان ملّي به ظهور و عرصه برسانند و مرهمي باشند بر دل داغديده خانواده​هاي اين عزيزان و در نهايت امر، اميدواريم ديگر شاهد چنين حوادث دلخراشي نباشيم .


مولف:
0  نظر
رتبه خبر: 
(0 نظر )

7 بهمن 1394

بفرماييد رمان پرفروش

بفرمایید رمان پرفروش

اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که به رمان های جنایی-پلیسی علاقه مندید،خواندن رمان"دختری در قطار" نوشته پائولا هاوکینز،را به شما پیشنهاد می کنیم.تریلری روان شناسانه که به عنوان پرفروشترین کتاب سال 2015 شناخته شده است.

 
دختری در قطار

 

«دختری در قطار» نه تنها یک رمان مهیج و پلیسی، بلکه تریلری روان شناسانه است که برخی این رمان را جلد دوم «دختر گمشده» اثر «جیلیان فلین» می دانند. با این که هر دوی داستان ها در رده داستان های مهیج با محوریت زنان هستند اما زنان داستان دختری در قطار، زرق و برق و شکوه داستان دختر گمشده را ندارند و در اصل زنانی عادی از بطن جامعه هستند و بدین ترتیب خواننده به شدت با آنها همذات پنداری می کند.
موفقیت رمان دختری در قطار، درست چند سال بعد از داستان دختر گمشده، نشان می دهد که خوانندگان به آن دسته از داستانهای جنایی ازدواج محوری که درون مایه ی داستانی شان هنجارهای فرهنگی را نقد میکند وزنان وزن بیشتری در این نقد فرهنگی دارند، علاقه مند هستند. تا قبل از این داستا ن ها، داستان های جنایی در ژانر جاسوسی مطرح بود و نویسندگان مرد، برتری نوشتن چنین داستانهایی را از آن خود داشتند. اکنون با تمرکز برای روی زنان برای خلق  موقعیت  درام از لابه لای زندگی  آنان و  با نوید  یافتن ریشه های درد و رنج زنانه، جای تریلرهای جاسوسی در داستان های مهیج عقب رفته است.
سه زن شخصیت های اصلی رمان «دختری در قطار» هستند. هر کدام از این سه شخصیت تنها بخشی از حقیقت را در دست دارند و همان را از زاویه دید خود روایت می کنند تا خواننده وارد جهانی پر از تعلیق و ترس از روبه رو شدن با حقیقت شود.

این داستان از طریق مقایسه ی مستدل شخصیت ها، وارد فضای داستان های زناشویی درباره خیانت و ازدواج می شود و به اثرات مخرب زن ستیزی میپردازد ضمن اینکه  از ویژگی راویان بسیار که غیرقابلاعتماد هم هستند بهره میبرد

ماجرای همیشگیِ عشق و شکست،این بار با همراهیِ افکاری سرگردان، به داستانی معمایی منجر شده.«دختری در قطار» با روایتی مدرن، سراغ موضوعی کلاسیک می رود تا این بار، وحشت و خون را از میان درد و ترومای زنانه بیرون بکشد. ریچل که زنی دائم الخمر است برای خودش ارزشی قائل نیست؛ از نظر او زنان فقط از دو وجه قابل توجه اند: وضعیت ظاهری و نقش مادری شان. پس با این حساب، او که ظاهری معمولی دارد و نازاست، نمی تواند مورد توجه مردی واقع شود؛ موهبتی که احتمالاً از نظر او، زن های دیگر قصه آنا و مگان از آن بهره مندند.

ریچل بیش از آن که در واقعیت زندگی کند، در خیال و بین آدم های خیالی ای که فقط خودش آن ها را می بیند سیر می کند؛ آن قدر که درگیر حوادث بین شان می شود؛ حوادثی که هیچ وقت رخ نداده اند. اما چه اتفاقی می افتد که زندگیِ زن های این داستان، در هم تنیده می شود؟ پائولا هاوکینز برای بیان این داستان کار مهمی کرده؛ او دقیق و موشکافانه به اطرافش وآدم ها آدم های معمولی چشم دوخته. داستان او روایتی مدرن و چند صدایی از ماجرای سه زن است، که هر کس از زاویه ی دید خودش آن را برای مان تعریف می کند.
این داستان از طریق مقایسه ی مستدل شخصیت ها، وارد فضای داستان های زناشویی درباره خیانت و ازدواج می شود و به اثرات مخرب زن ستیزی میپردازد ضمن اینکه  از ویژگی راویان بسیار که غیرقابلاعتماد هم هستند بهره میبرد.
دختری در قطار» به عنوان پرفروش َترین کتاب سال 2015 در جهان،تنها چند ماه پس از انتشار رکورد فروش افسانه َای کتاب هری پاتر را شکست.
می توانید این کتاب را توسط نشر میلکان با ترجمه محبوبه موسوی منتشر شده است،تهیه کنید.

مولف:
0  نظر
رتبه خبر: 
(0 نظر )

7 بهمن 1394

رونمايي از پوستر سی و سومین جایزه کتاب سال

 

رونمایی از پوستر سی و سومین جایزه کتاب سال

پوستر سی وسومین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران رونمایی شد.

 
پوستر سی و سومین جایزه کتاب سال

 

پوستر سی و سومین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران  یکشنبه ۲۷ دی ماه با حضور دبیران علمی و اجرایی این جایزه در سرای اهل قلم در تهران رونمایی شد. این پوستر را ساعد مشکی طراحی کرده و در آن تصویر یک درخت سرو که نمادی از جاودانگی است، لابه لای تصویری از چند جلد کتاب که روی هم چیده شده اند، تنیده شده است.
در این نشست حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی مهدوی راد رئیس هیئت نظارت بر ضوابط نشر و دبیر سی و سومین دوره جایزه کتاب سال در سخنانی گفت: جایزه کتاب سال با یک تحول و نقطه عطفی به صورت پُربار به کار خود ادامه می دهد؛ این نقطه عطف حرکت به سوی الکترونیک شدن فرآیند جایزه است. کتاب سال یا هر جایزه دیگری برای برآیند تلاش ها و قلم زدن ها و ذهن ورزی های یک جامعه، مردم و یک کشور نشان دهنده فرهیختگی و فرزانگی آن مجموعه است و توجه به آن، توجه به اهمیت کتاب و میراث مکتوب است.
مهدوی راد همچنین طراحی پوستر برای جایزه کتاب سال را نوعی فضاسازی مثبت برای توجه به اهمیت این رویداد که به گفته او حد و حدود کتاب و میراث مکتوب را در کشور مشخص می کند، عنوان کرد و یادآور شد:ایران از یک طرف به اندیشه های ناب ثقلین و از سوی دیگر با یک پایگاه فکری، فرهنگی و اندیشگی عمیق چندصد ساله آمیخته شده است.

مدیرعامل خانه کتاب همچنین با بیان اینکه ۵۰ درصد از روند داوری جایزه کتاب سال به صورت الکترونیک برگزار شده است، اظهار امیدواری کرد: دوره سی و چهارم این جایزه به صورت کاملا الکترونیک برگزار شود و از انتشار فراخوان جشنواره آتی بلافاصله بعد از برگزاری آئین اختتامیه جایزه امسال کتاب سال خبر داد

دبیر جایزه کتاب سال با بیان اینکه در سی وسومین دوره این جایزه ۴ هزار و ۹۰۰ عنوان کتاب از سوی ۸۷۲ داور مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفته است، گفت: ۲۱۸ اثر به مرحله نهایی این جایزه راه یافته که به احتمال بسیار زیاد نهایتا تا ۱۰ روز دیگر کار داوری و انتخاب آثار برگزیده و شایسته تقدیر در این دوره به اتمام خواهد رسید.

در این جلسه همچنین مجید غلامی جلیسه مدیرعامل خانه کتاب و دبیر اجرایی جایزه کتاب سال با اشاره به شیوه جدیدی که در روند اجرایی و علمی دو جشنواره نقد کتاب و کتاب سال در دوره های اخیر به کار گرفته شده است، استفاده از زیرساخت های الکترونیک برای تحکیم مبانی علمی این جوایز را اتفاقی جدید خواند.
وی با اشاره به برگزاری صددرصد الکترونیک دوازدهمین دوره جشنواره نقد کتاب از اعلام فراخوان سیزدهمین دوره این جشنواره در هفته آینده خبر داد و اظهار کرد: به این ترتیب، علاقه مندان شرکت در این جشنواره زمان بیشتری برای ارسال مقالات خود در حوزه های مربوط به جشنواره نقد کتاب دارند.
مدیرعامل خانه کتاب همچنین با بیان اینکه ۵۰ درصد از روند داوری جایزه کتاب سال به صورت الکترونیک برگزار شده است، اظهار امیدواری کرد: دوره سی و چهارم این جایزه به صورت کاملا الکترونیک برگزار شود و از انتشار فراخوان جشنواره آتی بلافاصله بعد از برگزاری آئین اختتامیه جایزه امسال کتاب سال خبر داد.
جلیسه ادامه داد: ما امیدواریم در سال ۹۵ از نفرات بیشتری برای داوری آثار در جایزه کتاب سال استفاده کنیم و حتی از خبرگانی که در خارج از کشور در این حوزه فعالیت می کنند، بهره بگیریم.
به گفته وی، در حال حاضر تمامی شرکت کنندگان در جایزه کتاب سال می توانند به صورت الکترونیک و مستمر در جریان روند داوری آثارشان و همچنین برگزاری جایزه قرار بگیرند و این شفاف سازی که در روند داوری ها از ابتدا تا انتها به وجود آمده است، سابق بر این وجود نداشته است.
در این نشست همچنین افشین داورپناه، معاون فرهنگی و پژوهشی خانه کتاب در سخنانی درباره پوستر سی و سومین جایزه کتاب سال که توسط ساعد مشکی طراحی شده است، کسالت را عامل غیبت مشکی در این نشست خواند و با اشاره به استمرار جایزه کتاب سال علی رغم تمامی مشکلات و تنگناها در دوره های مختلف، انتخاب درخت سرو را که نمادی از جاودانگی و استواری است، با عنوان المان اصلی پوستر جایزه کتاب سال، نشان دهنده همین پایداری رویداد فرهنگی جایزه کتاب سال ذکر کرد.

مولف:
0  نظر
رتبه خبر: 
(0 نظر )
قبلی  
1 
  بعدی
صفحه 1 از 1