31 اردیبهشت 1396

روش هایی برای دوری از استرس شب امتحان

 
 

شب امتحان تنها زمانی برای مرور آموخته‌های گذشته است و افراد باید تنها به آنچه که در طی سال آموخته‌اند اکتفا کنند.

یک دکترای روانشناسی معتقد است یادگیری مطالب جدید در شب قبل از امتحان کار مناسبی نیست و تنها استرس فرد را بیشتر می‌کند.

خانواده‌ها باید در ایام امتحانات محیط آرام و کم استرسی را برای فرزندان خود ایجاد کنند. خانواده باید بپذیرد شب امتحان زمان یادگیری‌های جدید نیست و بیش از اندازه به فرزند خود استرس و فشار وارد نکند.

استرس و فشار بیش از حد در شب امتحان برای اضافه کردن داده‌های جدید باعث می‌شود فرد نتواند از آنچه که در گذشته آموخته به خوبی استفاده کند.

شب امتحان تنها زمانی برای مرور آموخته‌های گذشته است و افراد باید تنها به آنچه که در طی سال آموخته‌اند اکتفا کنند.

در خصوص افرادی که شب قبل از امتحان تا دیروقت بیدار می مانند بايد گفت: این کار باعث کاهش کارایی و تمرکز خواهد شد.

آشفتگی ذهن را مي​توان از عوامل تشدید استرس قبل از امتحان دانست و خاطرنشان کرد: وقتی که فرد حس می‌کند حجم زیادی از درسهایش نخوانده باقی مانده و زمان کافی برای مطالعه آن را ندارد، دچار آشفتگی خواهد شد.

بهتر است زمانی که فرد وقت کافی برای مطالعه همه مطالب را ندارد، آنچه که تاکنون خوانده را جمع بندی کند و مطالبی را که از عهده مطالعه آنها در زمان کوتاه برنمی آید کنار بگذارد.

استرس فراوان همچنین موجب می شود فرد خواندن مطالب را به تعویق بیندازد و زمان مفید را از دست بدهد.

برنامه ریزی صحیح و اولویت بندی برای خواندن درس‌ها را مي​توان از جمله روش های کاهش استرس و آشفتگی ذهن در ایام امتحانات دانست.

نفس عمیق، شیوه‌های آرام بخش، دعا و توسل می‌تواند استرس جلسه امتحان را کاهش دهد.

نفس عمیق و افزایش اکسیژن رسانی به مغز باعث بیشتر شدن کارایی مغز و استفاده بهتر از محفوظات خواهد شد.

 

مولف:
0  نظر
رتبه خبر: 
(0 نظر )

21 اردیبهشت 1396

تو را من چشم در راهم

 

 

اي آنکه در نگاهت حجمي زنور داري

کي از مسير کوچه قصد عبور داري؟

چشم انتظار ماندم، تا بر شبم بتابي

اي آنکه در حجابت درياي نور داري

من غرق در گناهم، کي مي کني نگاهم؟

برعکس چشمهايم چشمي صبور داري

از پرده ها برون شد، سوز نهاني ما

کوک است ساز دلها، کي ميل شور داري؟

در خواب ديده بودم، يک شب فروغ رويت

کي در سراي چشمم، قصد ظهور داري؟

 

 

مولف:
0  نظر
رتبه خبر: 
(0 نظر )

12 اردیبهشت 1396

ياد و خاطره استاد شهيد مرتضي مطهري و روز معلم بر همه معلمان ايران زمين گرامي باد

 
 

آموزش، از شئون الهی است و خداوند، این ویژگی را به پیامبران و اولیای پاک خویش ارزانی کرده است تا مسیر هدایت را به بشر بیاموزند و چنین شد که تعلیم و تربیت، به صورت یکی از سنت های نیک آفرینش در آمد. معلمی، کرامتی سترگ و تحفه ای آسمانی است که خداوند به انسان داده است. از زلال وجود معلم، نهال های تشنه دانش، در کویر نادانی سیراب می شوند. کوشیده ایم سیمای واقعی معلم را ابتدا از زلال کلمات بزرگان دین و سپس در قالب داستان ها و حکایت هایی آموزنده ترسیم کنیم تا شاید اندکی از مقام والای معلم قدردانی کرده باشیم.

معلم از دیدگاه معصومان علیهم السلام

پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله : «در میان صدقه هایی که مردم می دهند، هیچ صدقه ای ارزنده تر از یاد دادن علم و دانش نیست».

امام علی علیه السلام : «کسی که در مقام هدایت و آموزش قرار می گیرد، باید بیش از آموختن به دیگران، خود را پالایش روحی کند و ادبِ رفتاری اش، بیش از ادب گفتاری اش باشد».

امام سجاد علیه السلام : «اگر معلم وظیفه معلمی را بداند و به آن عمل کند، خداوند نعمت دانش را بر او بیشتر خواهد کرد».

علم اول و نخستین درس

معلمی در قرآن به عنوان جلوه ای از قدرت بی پایان الهی، نخست ویژه ذات مقدس خداوند تبارک و تعالی دانسته شده است و در آیات اول تا پنجم سوره علق، خداوند، خود را معلم می خواند. امام خمینی رحمه الله در این مورد می فرماید: «معلم اول، خدای تبارک و تعالی است... . به وسیله وحی، مردم را دعوت می کند به نورانیت، دعوت می کند به کمال، دعوت می کند به محبت، دعوت می کند به مراتب کمالی که از برای انسان است».

داستان هایی از معلمان

گشاده رویی معلم

زنی از بانوان مدینه خدمت حضرت زهرا علیهاالسلام رسید و پرسشی را مطرح کرد. حضرت پاسخ داد. او پرسش های دیگری کرد و باز حضرت پاسخ داد تا اینکه به پرسش دهم رسید و آن حضرت پاسخ فرمود. در آن لحظه، آن زن شرمنده شد و گفت: بیش از این مزاحم نمی شوم. حضرت فاطمه علیهاالسلام با گشاده رویی فرمود: هر چه می خواهی بپرس. اگر به کسی صدهزار دینار بدهند که بار سنگینی را بر بامی ببرد، آیا با توجه به آن مزد زیاد، احساس خستگی می کند؟ گفت: نه. فرمود: من در مقابل هر پاسخ که به تو می دهم، مزدی هزاران بار بیش از آن می گیرم و شایسته است هرگز خسته و ملول نشوم.

امام حسین علیه السلام و مقام معلم

شخصی به نام عبدالرحمان، مدتی آموزگار کودکان و نوجوانان بود. یکی از فرزندان امام حسین علیه السلام نیز به مکتب او می رفت. معلم، آیه شریفه «اَلْحَمْدُ للّه رَبّ العالَمینَ» را به کودک آموخت. امام حسین علیه السلام به دلیل این کار نیک، هزار دینار طلا همراه با پارچه هایی گران قیمت و مرواریدهایی بسیار به معلم او هدیه داد. شخصی از امام پرسید: آیا آن همه پاداش به معلم رواست؟ حضرت در پاسخ فرمود: آنچه به او دادم، چگونه با ارزشِ آنچه به پسرم آموخت برابری می کند.

معلم و شکوفایی شاگرد

روزی ابوعلی سینا از جلوی آهنگری می گذشت. کودکی را دید که از آهنگر مقداری آتش می خواهد. آهنگر گفت: ظرفت را بگیر تا آتش در آن بریزم، ولی چون کودک ظرف نیاورده بود، بی درنگ خم شد و مقداری خاک از زمین برداشت و کف دست خود پهن کرد و گفت: بریز. ابن سینا از تیزهوشی او در شگفت ماند. جلو رفت و نام کودک را پرسید. پسرک گفت: نامم بهمنیار است و از خانواده ای زرتشتی هستم. ابن سینا او را به شاگردی خود پذیرفت و در تربیتش کوشید. بهمنیار اسلام پذیرفت و یکی از حکیمان و دانشمندان روزگار خود شد.

 

سپاس فراوان از همه معلمان مهربان و دلسوز

 

مولف:
0  نظر
رتبه خبر: 
(0 نظر )

9 اردیبهشت 1396

زندگینامه سعدی شیرازی

 

  تخلص خود را از نام سعدبن ابي بكر بن سعد زنگي وليعهد مظفرالدين ابوبكر گرفت. هر وقت سعدي در شيراز بود در خدمت اين وليعهد ادب پرور به سر مي برد.

  سعدي در نظاميه بغداد تحصيل كرد. دانشجويان دانشگاه نظاميه عبارت بودند از مفسران، محدثان، وعاظ، حكام و مذكران.

 شيخ پس از اتمام تحصيل به سير و سياحت پرداخت و در مجالس، وعظ مي گفت و مردم را به سوي دين و اخلاق هدايت مي كرد.

 به طوري كه از آثار سعدي بر مي آيد ومعاصرينش هم مي نويسند در لغت، صرف و نحو، كلام، منطق، حكمت الهي، و حكمت عملي، (عالم الاجتماع و سياست مدن) مهارت داشت. مخصوصاً او در حكمت از تمام آثارش پيداست.

كتاب بوستان نه فقط حاوي مطالب اخلاقي و حكمتي است، بلكه استادي شيخ را در علم الاجتماع نشان مي دهد. تبحر وي در زبان عربي و فارسي و ذوق لطيف و طبع و قادش او را برانگيخت تا شيرين ترين آثار فارسي را در نظم و نثر از خود به جاي گذارد.

  سعدي در ابتدا همان سبك متداول زمان خويش را در نويسندگي در پيش گرفت. بعد به سبك خواجه عبدالله انصاري تمايل پيدا كرد. اما طولي نكشيد كه سبك خاص و مشخصي براي خود ابداع نمود.

  شيخ اجل نه تنها به نصايح مردم مي پرداخت بلكه از اندرز دادن به سلاطين هم مضايقه نداشت كما اين كه رساله هفتم خود را به اندرز به ملك انكياتو اختصاص داد.

  علاوه بر اين رساله، قصايدي نيز سروده كه در آنها ضمن مدح، نصايح زنده و گاه خشني به انكياتو نموده است.

شاهكار سعدي در نثر، گلستان اوست كه در حقيقت نوعي مقامه نويسي است.ولي در اين رويه گرد تقليد نگشته و راه تازگي و ابتكار را پيموده است.

ترتيب و تناسب وتنوع گلستان همراه با موضوعات دلكش اجتماعي و اخلاقي و تربيتي و سبك ساده و شيرين نويسندگي، سعدي را به عنوان خداوند سخن معرفي كرده است. سعدي در بين معاصرين خويش هم با وجود نبودن وسايل نشر جاي خود را باز كرد.

  شهرت وي به اندازه اي بود كه پس از پنجاه و پنج سال كه از مرگش مي گذشت در ساحل اقيانوس كبير، يعني در چين، ملاحان اشعارش را به آواز مي خواندند.

  چهل و سه سال پس از فوت شيخ، يكي از فضلا و عرفا به نام علي ابن احمدبن ابي سكر معروف به بيستون اقدام به تنطيم اشعار سعدي و ترتيب آنها با حروف تهجي نمود.

 وي كليه آثار شيخ را به 12 بخش تقسيم نمود. اول رساله هايي كه در تصوف و عرفان و نصايح ملوك تصنيف كرده است. دوم گلستان، سوم بوستان، چهارم پندنامه، پنجم قصايد فارسي، ششم قصايد عربي، هفتم طيبات، هشتم بدايع، نهم خواتيم، دهم غزليات قديم كه مربوط به دوران جواني شيخ است، يازدهم صاحبيه مشتمل بر قطعات، مثنويات، رباعيات و مفردات. دوازدهم مطايبات. از آثار شيخ نسخ قديمي كه در زمان شخص او تحرير شده موجود است.

 سعدي در سير و سلوك نيز مقامي بس والا داشت. به تمام قلمرو اسلامي و همسايگان كشورهاي اسلامي مسافرت كرد و ديده تيزبين او در هر ذره، عالمي پند و حكمت مي ديد.

  يك بار هم در جريان جنگ هاي صليبي به طوري كه خودش در گلستان مي نويسد به چنگ عيسويان اسير مي شود.

مدفن شيخ در شيراز معروف است. مورخين، سعديه فعلي را خانقاه او دانسته اند و مي نويسند كه شيخ در اين خانقاه كه در شمال شرقي شيراز واقع شده به عبادت مشغول بوده و از سفره انعام او درويشان بهره مي برده اند.

 دولت شاه سمرقندي در تذكره الشعراء مي نويسد سلاطين و بزرگان و علما به زيارت شيخ بدان خانقاه مي رفتند. قنات حوض ماهي فعلي در زمان شيخ نيز جاري و معمور بوده و سعدي حوضي از مرمر در باغ خانقاه خود ساخته، از آن قنات آب در آن جاري مي كرده است.

 

مولف:
0  نظر
رتبه خبر: 
(0 نظر )

19 اردیبهشت 1395

بهترین کتاب‌های سال 2013

بهترین کتاب‌های سال 2013 به انتخاب کتابخوانان سایت کتابخوانی


خالد حسینی، استفن کینگ، دن براون، مارگارت آتوود، نیل گیمن و ... از جمله خالقان بهترین کتاب‌های سال 2013 به انتخاب کاربران سایت کتابخوانی گود ریدرز (کتابخوانان خوب) انتخاب شدند.


به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از یو.اس.ای.تودی، مخاطبان سایت گود ریدرز که یک سایت اجتماعی برای به اشتراک گذاشتن تجربه های کتابخوانی است، بهترین کتاب های سال را با رای آنلاین خود انتخاب کردند. این سایت که بیش از 20 میلیون مخاطب دارد، در 15 بخش بهترین آثار منتخب به رای خوانندگان خود را انتخاب کرد.


در بخش داستانی «و کوه ها طنین انداختند» نوشته خالد حسینی به عنوان بهترین کتاب سال برگزیده شد. دومین کتاب این بخش نوشته جودی پیکولت با عنوان «قصه گو» بود و جایگاه سوم در اختیار «من پیش از تو» نوشته جوجو مویس قرار گرفت.


در بخش کتاب معمایی و اسرارآمیز، کتاب «دوزخ» دن براون در جایگاه نخست نشست. در این بخش کتاب رولینگ با عنوان «آوای کوکو» دوم شد و کتاب «سرزمین شادی» استفن کینگ به عنوان کتاب سوم انتخاب شد.


در بخش بهترین کتاب داستان تاریخی کیت آتکینسون با کتاب «زندگی پس از زندگی» در جایگاه اول نشست و مکان دوم به «پرنسس سفید» نوشته فیلیپا گریگی تعلق گرفت و «z: رمانی نوشته زلدا فیتزجرالد» نوشته ترز آن فلاور سوم شد.


در بخش کتاب فانتزی نیل گیمن با جدیدترین کتابش «اقیانوس در خط آخر» در مکان اول قرار گرفت و مکان دوم را رابرت جوردن با کتاب «یادی از نور» در اختیار گرفت و «گولم و جنی» نوشته هلن ویکر سوم شد.


در بخش داستانی علمی تخیلی مارگارت آتوود با جدیدترین کتابش «آدم دیوانه» اول شد. «گرد و غبار» نوشته هیو هووی کتاب دوم شد و جایگاه سوم به اروسون اسکات کارد برای «موضوع زمین» رسید.


در بخش رمان ترسناک استفن کینگ با «دکتر اسلیپ» که ادامه ای بر «درخشش» است در مکان اول ایستاد . مکان دوم به جو هیل (پسر استفن کینگ) با کتابی با عنوان «nos4a2» تعلق گرفت و «تپه سرخ» نوشته جیمی مک گرگور کتاب سوم شناخته شد.


در بخش زندگینامه و خاطره کتاب ملاله یوسف زای با عنوان «من ملاله هستم» به عنوان کتاب اول انتخاب شد. کتاب دوم را «شادی، شادی، شادی» نوشته فیل رابرتسون به خود اختصاص داد و عنوان کتاب سوم به «قوی ترین آزادیخواهان جهان» نوشته جاش هانگارن رسید.


در بخش بهترین کتاب تاریخی نیز «جیم جنسون» نوشته برایان جی جونز اول شد، «داستان زنانی که به پیروزی جنگ جهان دوم کمک کردند» نوشته دنیس کرنان در مکان دوم قرار گرفت و مکان سوم به «عمارت های خالی» نوشته بیل دیمن تعلق گرفت.
 
مولف:
0  نظر
رتبه خبر: 
(0 نظر )
قبلی  
1 
  بعدی
صفحه 1 از 1