حسين فهميده در شانزدهم ارديبهشت 1346 در روستاي سراجه قم زاده شد.در سال 1352 به دبستان «روحاني» قم (نام قبلي: کريمي) وارد شد و از مهرماه سال 1356 تحصيلاتش را در مدرسه راهنماي حافظ در شهر قم ادامه داد.سپس همراه خانوادهاش به کرج مهاجرت کرد و از مهرماه 1358 در مدرسه خياباني مشغول به تحصيل شد.
پخش اعلاميههاي سيد روحالله خميني در سالهاي 1356 و 1357در سن حدود ده تا يازده سالگي ،ديدارخميني در بازگشت به ايران، شرکت در تظاهرات انقلاب اسلامي زمستان 1357 و شرکت در درگيريهاي خوزستان از جمله اقدامات اوست.
نحوه شهادت :
5 دستگاه تانک عراقي به طرف رزمندگان ايران هجوم آورده و در صدد محاصره آنها بودند.
حسين در حالي که تعدادي نارنجک به کمرش بسته و در دستش گرفته بود به طرف تانکها حرکت ميکند.تيري به پاي او ميخورد و از ناحيه پا مجروح ميشود.بدون هيچ دغدغه و ترديدي تصميم خود را عملي ميکند و از لا به لاي امواج تير که از هر سو به طرف او ميآمد، خود را به تانک پيشرو ميرساند و آن را منفجر ميکند و خود نيز تکه تکه ميشود.و نيروهاي کمکي ايراني ميرسندو نيروهاي ايراني موفق ميشوند که عراقيها را از آن منطقه به عقب برانند .
بدنبال کشته شدن حسين فهميده، صداي جمهوري اسلامي ايران با قطع برنامههاي خود اعلام ميکند که نوجواني سيزده ساله با فداکاري زير تانک عراقي رفته، آن را منفجر کرده و خود نيز به شهادت رسيده است.سيد روحالله خميني در پيامي که به مناسبت دومين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي بيان کرد، چنين گفت:
.....رهبر ما آن طفل سيزده سالهاي است که با قلب کوچک خود که ارزشش از صدها زبان و قلم بزرگ تر است، با نارنجک، خود را زير تانک دشمن انداخت و آن را منهدم نمود و خود نيز شربت شهادت نوشيد.
پس از شهادت
هشتم آبان به عنوان «روز بسيج دانشآموزي» و همچنين روز 13 آبان به افتخار او به عنوان روز دانشآموز در ايران نامگذاري شد و سازماني به همين نام زير نظر بسيج مستضعفين تشکيل شد.اين سازمان با همکاري وزارت آموزش و پرورش در بسياري از مدارس اقدام به تشکيل واحدهاي مقاومت بسيج نموده.
اشياي بازمانده از حسين فهميده در موزه شهدا تهران نگهداري مي شود.
موزه شهداي دانشآموزي در خانه پدري حسين فهميده در کرج ساخته شد.پيش از اين تصوير حسين فهميده بصورت نقش آب بر روي اسکناس دوهزار ريالي چاپ گرديد.
روحش شاد و يادش گرامي باد